Kapacitásbővítés, energiahatékonyság növelés és munkahelyteremtés a Moment Consulting K2 Kft-nél Váchartyánban

Támogató neve: Pénzügyminisztérium

Támogatási szerződés száma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-04201

Kedvezményezett neve: MOMENT CONSULTING K2 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Termelési kapacitásbővítő, energiahatékonyság- és versenyképességnövelő, munkahelyteremtő környezeti terhelést csökkentő fejlesztések a Moment Consulting K2 Kft. váchartyáni gyárában

Támogatási szerződés szerinti támogatási összeg: 89 498 689 Forint

Feltételesen visszatérítendő támogatás mértéke (%)-ban: 50 %

Projekt befejezési dátuma: 2024.03.01.

 

 

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban (GINOP PLUSZ-1.2.3-21) című program keretében a Moment Consulting K2 Kft. 178,9 millió Forint összköltségű projekt megvalósítására 89,5 millió Forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzat forrásaiból.

A Moment Consulting K2 Kft. 2004 óta működik és a hazai biostimulátor és növényi tápanyaggyártó piac meghatározó szereplője. Környezetkímélő termékek gyártásával, kiszerelésével, és azok fejlesztésével foglalkozik. Egyedi szolgáltatásként a kiszereléshez használt műanyag kannák újrahasznosítását végzi, amely a termékek bekerülési költségeit és a környezeti terhelést is jelentősen csökkenti.

A gyártókapacitások a jelenlegi leterheltségnél elégségesek, de az azokat kiszolgáló berendezések, gőzfejlesztők, és fúvók korlátozzák a jelenlegi gyártási kapacitás hatékony kiszolgálását, ezeknek bővítését jelen projekt keretein belül szeretnénk megvalósítani.

A kannák tárolására és mosását egy néhány évvel ezelőtt vásárolt az 50-es években épült statikailag jó állapotban lévő gyárépületben végezzük, amely jelenleg nem fűthető, nincs benne megfelelő világítás és sem nyílászárói, sem a szigetelése nem felel meg a mai előírásoknak, ezért az év nagy részében nem lehet abban dolgozni csak raktárként funkcionál.

A projekt másik célkitűzése, hogy az épületet teljes értékűen használhatóvá tegyük. A kannamosás időigénye jelenleg igen nagy és a gépesítése sem megfelelő, ezért ennek keretében ezt is szeretnénk automatizálni egyedi fejlesztésű kannamosó berendezések alkalmazásával.

Tanácsadás keretében CRM rendszer kerül igénybevételre, valamint előtérbe kerül a munkavállalói értékelési rendszer magasabb szintre emelése.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Kapacitásbővítés, energiahatékonyság növelés és munkahelyteremtés a Moment Consulting K2 Kft-nél Váchartyánban